Tel.: +36 (20) 773-3400 Cím: 1097 Budapest, Illatos út 38/A. D épület
g

Kosár tartalma

Receptek

Merguez kolbász

A merguez kolbász az észak-afrikai konyha jellegzetes étele, elsősorban Marokkóban, Tunéziában és Algériában népszerű. A merguez név berber eredetű, az 50-es évektől így terjedt el Franciaországban is és nálunk is.

Elolvasom »

Magyar grillkolbász

„Konyháink, ételeink, akárcsak a zenénk, a nyelvünk, elütnek a nyugati népekéitől, azonban ezzel kapcsolatban megállapíthatjuk azt is, hogy nem a magyarság hátrányára. Mindezt ismerni nemcsak érdekes, hanem hasznos is.” Gundel Károly

Elolvasom »

Csevapcsicsa, a grillételek királya

A csevap a balkáni országok, így Horvátország, Szerbia, Bosznia jellegzetes nemzeti étele. Különösképpen a horvátok büszkesége a – jó esetben – háromféle húsból készített, szivarra emlékeztető grillspecialitás. Grillszezonban sokszor kerül rácsra a csevapcsicsa valamelyik variációja. Rokonságát világszerte ismerik és fogyasztják, például a koftát, micset, pljeskavicát, csevapcsicsit. Lelke a többféle, jó minőségű darált hús, a fűszerezés […]

Elolvasom »

Bajor grill kolbász

A mai német ételek elődei a XVII-XVIII. századi udvarokban és a polgári házaknál alakultak ki. A borjúhúsból, sertéshúsból és szalonnából készült fehér kolbászt a bajorok találták fel több mint 150 évvel ezelőtt, és népszerűsége azóta is töretlen. A pirospaprikától mentes húskészítmény sajátos ízét a petrezselyem, kardamom, citrom és a gyömbér adja.

Elolvasom »