Tel.: +36 (20) 773-3400 Cím: 1097 Budapest, Illatos út 38/A. D épület

Magyar grillkolbász

„Konyháink, ételeink, akárcsak a zenénk, a nyelvünk, elütnek a nyugati népekéitől, azonban ezzel kapcsolatban megállapíthatjuk azt is, hogy nem a magyarság hátrányára. Mindezt ismerni nemcsak érdekes, hanem hasznos is.” Gundel Károly

A magyar gasztronómia a magyar kultúra egyik kiemelkedő eleme, amely változatos, kreatív ételféleségekkel, egyedi és karakteres ízvilággal büszkélkedhet. A magyar ételkészítési szokásokat alapvetően jellemző sertéshús és zsír használatának oka a török időkre vezethető vissza. A hódoltság évszázadai alatt a portyázó törökök ugyanis minden háziállatot elvittek, kivéve a sertést, mert azt muzulmán hitük miatt nem ehették.

A kerti grillpartik abszolút sztárja a grillkolbász: nem csupán az a jó benne, hogy garantáltan színhúsból van, de a készítés öröme sem elhanyagolható. A legjobb szakácsok azt vallják, jó, ha a hús mellett van egy kis zsiradék is, ugyanis ha megsül, ezek a zsírszövetek teszik szaftossá a falatot. Ízesítésére szinte végtelenek a lehetőségek – például a Solvent grillkolbász keverékek segítségével.

Egy jó kis magyaros grillkolbász hozzávalói:

  • 7 kg dagadó
  • 3 kg szalonna
  • 1 cs Kombi-sol Magyaros grillkolbász fűszerkeverék
  • juhbél, ami az egésznek kolbászformát kölcsönöz

A húst finom lyukú darálón kétszer ledaráljuk, majd összekeverjük a fűszerekkel. Addig dagasztjuk, amíg a felszíne ki nem fényesedik, és a keverék le nem válik az edény faláról és a kezünkről. A beleket langyos vízben tartjuk, hogy töltéskor rugalmasak legyenek. A kolbászmasszát 15-20 cm-esre vágott bélbe töltjük, két végén a belet behurkoljuk. A kolbászt faszenes grillen, zsiradék nélkül, lassú tűzön sütjük.

Jó étvágyat!