Tel.: +36 (20) 773-3400 Cím: 1097 Budapest, Illatos út 38/A. D épület

Rólunk

A Solvent Kereskedőház története közel másfél évszázaddal ezelőttre nyúlik vissza: 1870-ben, az akkor harmincas éveiben járó kereskedő, Popelka Tamás bélfeldolgozó  kereskedelmi vállalkozást indított Pesten, a város iparterületének számító IX. kerületben. Valószínűleg nem gondolta, hogy üzlete másfél évszázad alatt országos hírű, széles nemzetközi kapcsolatokkal-, és több száz partnerrel rendelkező céggé növi ki magát. A  ferencvárosi cég az elmúlt 149 évben megszámlálhatatlan változáson és főként fejlesztésen ment keresztül. Ma a Solvent Kereskedőház Zrt. képviseli mindazt, aminek alapkövét annak idején Popelka Tamás lerakta.

Napjainkban cégünk elsősorban a hazai hús- és baromfi-feldolgozóipar részére értékesít termékeket. Több mint 900 állandó partnerünk között – a fő piac országosan ismert vállalkozásai mellett – nemzetközi kereskedelmi láncok, hentesek, húsboltok, valamint nagykonyhák, vendéglátóhelyek is vannak. Jó néhány vadász, horgász, bográcsozó és grillező is akad visszatérő vásárlóink között.

Vállalkozásunk komplex tevékenysége, a hagyományos kereskedelmen és termelésen túl, magába foglalja a vevőink számára nyújtott teljes körű szaktanácsadást, az egyedi igényekhez igazodó kiszolgálást, valamint sok esetben a kifejezetten partnereink speciális igényei szerint összeállított receptúrákat és a hozzájuk kapcsolódó technológiai javaslatot is.

Talán épp patinás cégtörténetünk teszi, de a mai napig hiszünk a hagyományos értékekben, és valljuk, hogy ahogyan általában az étellel, úgy az élelmiszergyártás során felhasznált anyagokkal is tisztelettel kell bánnunk.

 

SOLVENT Kereskedőház Zrt.

 

Saját termékeink

Büszkék vagyunk arra, hogy részvénytársaságunk kereskedelmi főtevékenysége mellett növekvő mértékben folytat saját termelő tevékenységet is. Így partnereink számára frissebb, kedvezőbb árú termékeket és rugalmasabb együttműködést tudunk biztosítani. Termelési tevékenységünk magas minőségű természetes belek osztályozásából és csomagolásából, illetve fűszerkeverékek előállításából áll.

Kiváló minőségű természetes belek

A természetes bél már évtizedek óta a húsipar nagy mennyiségben használt, hagyományos burkolóanyaga, melyet elsősorban kolbászfélék, kenősáruk, virslik töltéséhez használnak. A saját bélfeldolgozás során előállított termékeinkkel az ipari, kiskereskedelmi és lakossági igényeket egyaránt ki tudjuk elégíteni. A disznóvágási szezonban a lakossági fogyasztók számára higiénikus
csomagolásban biztosítunk kis kiszerelésű speciális kínálatot, mely évek óta több hazai élelmiszerkereskedelmi hálózat üzleteiben is megtalálható.

Fűszerkeverékek széles választéka

Saját keverőüzemünkben a hagyományos fűszerkeverékek mellett elsősorban adalékanyagokkal kombinált, ipari fűszerkeverékek gyártása folyik. A kialakított választék ma már szinte az egész húsipari termékskálát lefedi, de a házi disznóvágáshoz kapcsolódóan is széles a kínálatunk. Egyes termékeink a HORECA piac szereplői számára készülnek. Gazdag ízviláguknak köszönhetően egyre bővül a grillezéshez szánt fűszerkeverékeink köre. Az egyre erősödő tudatos vásárlói réteg igényeit is kielégítve, folyamatosan szélesedik a csökkentett adalékanyag-tartalmú és adalékanyag-mentes fűszerkeverékeink választéka is.