HÁZI CSEMEGE DEBRECENI FK 0,3/10 kg

81490020273_Hazi_Csemege_Debreceni_fuszerkeverek_030kg

A debreceni páros kolbász meleg húscsemege.
32-34 mm átmérőjű sertés vékonybélbe/emészthető műbélbe 10-12 cm egyenletes hosszágúra pározott sertés és marhahús felhasználásával készült termék.
Határozott fűszeres ízét, hagyományos (só, bors, paprika, fokhagyma, kömény), valamint az enyhe füstölésnek köszönheti.
A Debreceni páros kolbász sertés és marhahúsból, kemény háta szalonnából készült. Hetven százalékban vegyes disznóhúsból, lehetőleg mangalicából, harminc százalékban pedig marhahúsból készül gazdagon fűszerezett, zaftos, enyhén füstölt, hőkezelt, élénkpiros színű termék.
Burkolata tiszta, sérüléstől, folytonossági hiányoktól mentes, a töltelékhez jól tapad, színe élénkpiros, áttetszenek rajta a szalonna és hússzemcsék.
Klasszikus, magyar kolbász, melynek ízét magas hústartalma és az erős fűszerezés adja. A „debreceni mód”-on azt jelenti, hogy a sertéshúst és a szalonnát nagylyukú darálón darálják le marhát pépesre kell darálni, úgy érjük el a legjobb hatást.
Állománya tömör, rugalmas, jól összeálló, jól szeletelhető, zamatos, különleges termék. A metszéslapon márványos, paprikától élénkpirosra színezett, 6-8 mm nagyságú hússzemcsék és fehér, illetve paprikától narancsvörösre színezett, ugyancsak 6-8 mm nagyságú szalonnaszemcsék láthatók húsmasszába ágyazva, egyenletes elosztásban. Kellemesen füstölt, fűszeres illatú, íze harmonikus.
a debreceni páros egy enyhe füstölést igényel.

Fogyasztása:főzve vagy sütve, tormával vagy mustárral.


10 kg töltelékhez készre kevert fűszer keverék, aromatartó csomagolásban.
A HÁZIAS ÍZ kedvelőinek ajánljuk.

Sót tartalmaz de a gyártáshoz szükséges só mennyiséget pótolni kell.

GMO és Glutén mentes.

Kisüzemi kiszerelés.

Disznótoros  kiszerelés.

Adagolás10 kg töltelékhez
TárolásSzáraz hüvös helyiségben
MértékegységCSOMAG
Csomagolásaromazáro tasakban
Nettó mennyiség0.3
Kiszerelés0,3kg/csomag
EgységárBruttó:4333.33Ft/KG
KészletinformációKészleten

1.300 Ft 1.024 Ft + ÁFA

használati utasítás

Használati utasítás

Általában kb. 70 % sertés comb. lapocka, tarja, dagadó és 30 % marha arányban. 

A lehűtött, vegyes húst és szalonnát kb. kétujjnyi csíkokra vágjuk, HÁZI CSEMEGE DEBRECENI fűszerkeverékkel jól  összekeverjük.
A fűszerekkel bekevert húst kutterbe tesszük, és 6-8 mm-es szemcsenagyságúra vágjuk. Ezt követően  alaposan összekeverjük,
az alapos keverés is szavatolja a szaftos végeredményt.
A 30/32 mm-es sertés vékonybélbe betöltött kolbászt 12-14 cm-en  pározzuk, füstölő botra helyezzük, és főző-füstölő szekrényben, kontrollált hőmérsékleten füstöljük,
hőkezeljük a megfelelő maghőmérséklet eléréséig.
Ezután hideg zuhannyal lehűtjük, és felhasználásig hűtve tároljuk.