HÁZI KENŐMÁJAS FK 0,1/10 kg

81490020283_Hazi_Kenomajas_fuszerkeverek_01kg

10 kg töltelékhez készre kevert fűszer keverék,
aromatartó csomagolásban, a HÁZIAS ÍZ  kedvelőinek ajánljuk.

GMO és Glutén mentes.

Kisüzemi kiszerelés.

Disznótoros  kiszerelés.

Adagolás10 kg töltelékhez
TárolásSzáraz hüvös helyiségben
MértékegységCSOMAG
Csomagolásaromazáro tasakban
Nettó mennyiség0.1
Bővebb leírásHaziKenomajas.pdf
Kiszerelés0,1kg/csomag
EgységárBruttó:4000Ft/KG
KészletinformációUtánrendelésre

400 Ft 315 Ft + ÁFA

használati utasítás

Használati utasítás

Házi  használata:

Javasolt összetevők

1/3 rész zsíros hús, (Sertésbelsőség, fejhús és bőrnélküli tokaszalonna)
1/3 rész bőrnélküli hátaszalonna,
1/3 rész  máj

ízesítésnek kevés füstölt szalonna
10 m marha vékonybél
húsdaráló, kéziturmix.

Javasolt elkészítési mód:
A májról minél több hártyát, eret szedjünk le és vágjuk nagyobb csíkokra. A húst hártyázzuk, a szalonnát  csíkozzuk fel.

Tisztítás után az összetevőket   abáljuk meg enyhén sós , babérlevél és feketebors ízesítésű lében.
Éppen csak gyöngyözzön a víz, nem szabad forralni, 30-40 percet vesz ez igénybe.
Amikor a máj külseje megszürkül, azonnal szedjük ki a vízből, ha tovább hagyjuk, megkeményedik.
A főzővizet tegyük félre , ebben fogjuk  készre abálni a betöltött májasokat.
A megabált összetevőket kihűlés után finomra daráljuk le.
A só kivételével tegyük bele a fűszerkeveréket és turmixoljuk finom péppé.
Ez után kerül bele a só – kilónként 2 dkg, – és azzal még egyszer dolgozzuk össze.
A sózás utáni keveréskor a masszának megváltozik az állaga
A májtól eddig folyós volt, most kezd kocsonyássá, pépessé összeállni.
A só valamint erős keverés, gyúrás hatására  a húsból kioldódó anyagok összetartják az egész masszát.
Az ízesítésnek szánt  kockára vágott füstölt szalonnát keverjük hozzá jól átdolgozva vele a masszát, a füstölt szalonna darabkák mozaikanyagként jelennek majd meg.
Májas bélbetöltése.
A marha vékonybelet kézmeleg vízben áztassuk be 20-30 percig , majd öblítsük át alaposan.
A töltőbe légzárvány nélkül adagoljuk a masszát. Ha légbuborékot észlelünk a bélben, bátran szurkáljuk meg egy stufferral/tűvel, hogy a levegő távozhasson.
Töltsük, lazán, mert abálás közben majd megduzzad.
A májas pározását 20-30 cm hosszú darabokból alakítsuk  ki, a belet  többször megcsavarva.
A végeket zsineggel kössük el. töltés befejezése után  abáljuk meg .
A májas abáló vizét 80-90 ˚C melegítsük, és legalább 30-40 percig tartsuk  a vízben. A víz nem forrhat, mert a májasok kidurrannak.
Ha letelt az abálási idő  gyorsan hűtsük le +5-6 ˚C -ra

Kellemesebb az íze, ha hideg füstön megfüstöljük, de füstölés nélkül is fogyasztható.